Les fonts de la Vall de Clarà

La vall de Clarà, entre Argentona i Òrrius, al Maresme, és d’una extraordinaria bellesa natural i es plena d’antigues construccions, pinedes, alzinars, terrasses de vinya en desús i algunes fonts naturals.

En el Blog d’en Francesc Costa hi hem trobat detallada una bona ruta per les fonts de la vall de Clarà que podeu llegir aquí. A la ruta no hi podia faltar la font de la Masia de Sant Pere de Clarà que el mateix Francesc Costa en fa referència amb aquestes paraules:

“Aquí en mig d’aquesta vall hi trobarem l’església primitiva i romànica de Sant Pere de Clarà que un capellà del segle nou que es deia Baio va fer aixecar. De fet era la capella del Priorat de monjos benedictins que hi havia al costat, i que va ser substituït el segle disset per la genial masia de Can Marc. I la riera de Clarà, seca sovint, però alegre quan toca ploure. I d’aigua va la cosa … perquè fa anys es varen descobrir aigües carbòniques, bicarbonatades i ferruginoses, de gran renom perquè ho curavem tot, i encara no fa massa anys que les venien embotellades sota el nom d’Aigua de Clarà, en el manantial que hi havia obert a tothom.”

A la masia de Sant Pere de Clarà, antigament anomenada Can Marc del Priorat, hi conservem l’entrada a l’antiga mina d’aigua amb propietats curatives i s’hi pot veure aquesta antiga font just al darrera de l’edifici modernista de la masia.

Font_Sant_Pere

¿Te ha gustado lo que contamos?
Comparte con tus amigos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.
You need to agree with the terms to proceed