Diada de Sant Pere 2018, a Sant Pere de Clarà

Quan arriben aquestes dates, cada any, a la masia i capella de Sant Pere de Clarà, celebrem la diada de Sant Pere fent un aplec amb el veïnat, familiars i amics. A les 19:00h celebrarem una missa a l’antiga Capella, desprès farem una ballada de Sardanes i hi haurà coca i moscatell per a tothom.

La diada de Sant Pere és una bona ocasió per conèixer l’antiga capella romànica. La capella de Sant Pere de Clarà marca els inicis d’aquesta antiga finca. Els experts defensen que podria existir des del segle IX, malgrat que la documentació més antiga que s’ha trobat és de l’any 1002 quan l’església formava part d’un priorat que depenia dels Monjos Benedictins de Sant Cugat del Vallès. A partir del 1196 va passar, juntament amb Sant Ponç de Corbera, a dependre de Sant Pere de Casserres. Aquests tres cenobis eren els únics al nostre país de l’Ordre del Cluny tan estès a França. El segle XV el priorat es converteix en una prebenda en mans de priors comendataris. Finalment el 1592 el papa Climent VIII aboleix el priorat de Clarà.

Actualment la capella segueix en actiu i s’hi celebren oficis esporàdics i, sobretot, casaments. Fou recuperada per al culte l’any 1925 quan va ser consagrada de nou i va oficiar-hi una missa el cardenal Dr. Vidal i Barraquer.

Aprofitem per desitjar-vos una feliç diada de Sant Pere.

 

 

¿Te ha gustado lo que contamos?
Comparte con tus amigos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.
You need to agree with the terms to proceed